• 7 Goats / кафе-бар
  • 7 Goats / кафе-бар
    • Категорія: кафе-бар
    • Місцерозташування: просп. Металургів, 43, м. Маріуполь, Україна
    • Статус: реалізований у 2018
    • Площа: 145 м²
    • Кількість посадкових місць: 53
    • Фотограф: Роман Купріян

    7 Goats – це новий інноваційний концепт гібридного кафе-бару від YOD, реалізований у Маріуполі. Напевне, назва закладу, що у перекладі означає «7 козенят», відразу нагадує вам відому з дитинства казку «Вовк і семеро козенят». Цілком логічно виникає питання, а де ж тут вовк? Є й вовк, він виходить на полювання з настанням темряви, тож ввечері кафе стає коктейльним баром. В цьому й полягає гібридність закладу: в денний час він працює у форматі кафе зі сніданками й обідами, а у вечірній – перетворюється на бар.
    Протягом дня «кози» є господарями закладу, так як основу меню кафе становлять сири з крафтової козиної ферми з власною сироварнею. А сир, своєю чергою, ідеально підходить для сніданків та обідів, запікання з овочами та м’ясом і під вино. Тож застосовано і відповідне для такого кафе оформлення інтер’єру: у денну пору завдяки великим вітринним вікнам, через які всередину потрапляє багато денного світла, маємо світлий зал з білими стільцями, що відображають колір сиру і символізують білих козенят.
    Ввечері, як і характерно для бару, у закладі панує приглушена атмосфера, створена за рахунок направленого світла на темні елементи інтер’єру: руду шкіру, дерево та столах та стінах, темну оббивку меблів. З приходом темряви на передній план виходить великий сірий вовк – його можна побачити на піксельній стіні, сформованій із дерев’яних кубиків різних відтінків. В темну пору доби композиція стає чіткішою і сам вовк на ній більш вираженіший за рахунок контрасту тіней, що падають на стіну при штучному освітленні.
    Оскільки заклад знаходиться у приморському місті, ми не залишили без уваги цей факт і розробили світильники зі старих риболовних поплавків для сіток. Ми їх скуповували у різних країнах на аукціонах, тому у кожного з них є своя унікальна історія. Ці світильники є своєрідним уособленням маяків у морі – по аналогії з ними вони мають спрямований промінь теплого світла, що у нашому випадку виокремлює кожен столик і зонує простір, створюючи атмосферу затишку.
    Створення закладу-гібриду стало новою сходинкою у розумінні потреб ресторанного бізнесу, оскільки такий концепт дає змогу власникам якнайбільше розширити аудиторію відвідувачів. Втілення ідеї поєднання кафе і бару в одному закладі завдяки продуманому просторовому оформленню, по суті, «убиває двох зайців»: так як кольорова гама інтер’єру орієнтована як на денну, так і на вечірню атмосферу відповідно до того, у якому форматі діє заклад, один заклад замінює два різних.

Back