• Офiс «SD Capital»
  • Офiс «SD Capital»
    • Категорія: офіс
    • Місцерозташування: БЦ «Торонто-Київ», вул. Велика Васильківська, 100, м. Київ, Україна
    • Статус: реалізований у 2017
    • Площа: 270 м²
    • Фотограф: Роман Купріян

    Офіс компанії «SD Capital» знаходиться на 10-му поверсі БЦ «Торонто-Київ» у центрі столиці, звідки відкривається вид на одну з найкращих панорам у місті – спроектований відомим архітектором Владиславом Городецьким готичний костел Святого Миколая. Як тільки ми побачили приміщення, відразу вирішили, що вид з вікна стане відправним пунктом при проектуванні. Тому інтер’єр ми спланували таким чином, щоб костел було видно з максимальної кількості оглядових точок.
    Ми ставили перед собою мету створити робочий простір з комфортною і затишною атмосферою, адже працівники проводять на роботі більшу частину свого часу. Звідси й рішення застосувати нетипові для офісу матеріали: термооброблений дуб-сухостій, великі сляби якого розміщені в кімнаті переговорів та робочих зонах; рифлене скло, використане для переломлення світла; кортенова сталь з підсвіткою, що надає м’який відтінок бетонним стінам та стелі з відкритими комунікаціями. Освітлення має теплий спектр, що також не є типовим для офісного приміщення. Все для того, аби працівникам було приємно перебувати на робочому місці, не відчуваючи дискомфорту.
    Основною конструктивною та скульптурною складовою у проектуванні приміщення стала залізобетонна балка, що проходить через 3 поверхи і закінчується на останньому 10-му поверсі, вдало вписуючись у загальний інтер’єр офісу. Його простір ми зробили максимально відкритим, ізолювавши переговорні кімнати та кабінет керівника скляними перегородками. Кухню із зоною відпочинку об’єднали в окремий закритий блок, облицьований кортеновою сталлю. Сталь у поєднанні з дерев’яними стільницями з цільного дубового масиву та теплим зональним освітленням контрастує з бетонними стінами та конструктивними елементами, що забезпечує необхідну для роботи привітну атмосферу.
    Таким чином, відштовхуючись від специфіки діяльності компанії, пов’язаної з аналітикою, ми створили аскетичний і стриманий інтер’єр без зайвих елементів з основним акцентом на ергономіку та комфортне перебування працівників на робочому місці.

Back