• Риба-Пила / фiшбар
  • Риба-Пила / фiшбар
    • Категорія: фішбар
    • Місцерозташування: вул. Велика Васильківська, 112, м. Київ, Україна
    • Статус: реалізований у 2018
    • Площа: 240 м²
    • Фотограф: Андрій Безуглов

    Риба пила, м'ясо плакало… На Великій Васильківській у Києві з’явився новий рибний заклад – фішбар із неоднозначною назвою «Риба-Пила», що стала відображенням його загальної концепції і дала натхнення для креативу в оформленні інтер’єру. Основу меню закладу становлять страви одеської домашньої кухні, які чудово доповнюють вина з його винотеки.  
    Сам заклад поділений на декілька зон: на вході до фішбару гостей зустрічає відкрита холодильна вітрина з викладеною свіжою рибою та морепродуктами, які тут же можна купити, відразу за нею – вхід до бару з винотекою та декілька гостьових залів. Важливу роль у зонуванні приміщення відіграють слайдингові вікна: у теплу пору року вони відкриваються, візуально розширюючи його простір, а ще завдяки ним інтер’єр добре видно з вулиці гостям на літній терасі та прохожим.
    Брутально-іронічний інтер’єр повністю підтримує концепцію фішбару. Серед основних концептуальних елементів – стилізований скелет морської істоти під стелею посеред головного залу, а також інсталяції на стінах та світильники з іржавих циркулярних пил, що метафорично пов’язані з назвою закладу. В оздобленні – ржавий метал та зістарене дерево, нібито від впливу морської води, а окрасою одного із залів стали старі контейнерні блоки, куплені на складі і зібрані заново вже на місці. У вигляді контейнерних блоків, складених один на один, виконані й санвузли. В сукупності все це створює враження перебування на старому риболовному судні.
    «Риба-Пила» – заклад, що об'єднав в собі декілька функцій: тут можна не тільки ситно попоїсти і випити келих вина або чогось іншого, а й прикупити додому свіжих морепродуктів.

Back