• Spicy NoSpicy / Asian kitchen & bar
  • Spicy NoSpicy / Asian kitchen & bar
    • Категорія: ресторан-бар
    • Місцерозташування: вул. Велика Васильківська, 114, м. Київ, Україна
    • Статус: реалізований у 2018
    • Площа: 200 м²
    • Фотограф : Андрій Безуглов

    Як відомо, спеції мають вплив на настрій, бажання та самопочуття людини, тож не дивно, що в Азії спеціям приділяється особливе значення. Але тепер і в Києві ви можете відвідати заклад, де спеціям відведена основоположна роль – ресторан азійської кухні «Spicy NoSpicy».
    Основними домінантами закладу є відкрита контактна кухня та контактний бар. Кухню «Spicy NoSpicy» очолює відомий шеф-кухар Юрій Приємський. Всі процеси на кухні – від приготування страв до їх видачі офіціантам – є відкритими. Але головною особливістю кухні є те, що відвідувачі можуть спостерігати за приготуванням страв і вільно спілкуватися з кухарями, сидячи за великою стільницею, що відділяє кухню від залу. А ще за цією стійкою шеф-кухар презентує страви та демонструє свої авторські розробки і досягнення в кулінарії.
    Контактний бар є невід’ємною складовою закладу, адже тут бартендери працюють над створенням неповторної коктейльної карти, щоб якомога краще підкреслювати смак азійських страв. Бар розміщений у центрі залу, тим самим зонуючи його на дві частини: з одного боку залу гості можуть спостерігати за процесами приготування їжі на відкритій кухні, з іншого – за вуличним ритмом міста, при цьому з обох зон гості ще й можуть спостерігати за віртуозною роботою бартендерів. Варто відмітити також, що всі зони для посадок та барну стійку спеціально зробили заниженими, завдяки чому заклад має 3 рівні висоти: основну обідню посадку, барну та кухонну занижені посадки. Це додало закладу автентичності, так як така посадка притаманна В’єтнаму.
    Азія в «Spicy NoSpicy» відчувається не лише на смак, а й в інтер’єрі. Він теплий і насичений, з нотками сонячного В’єтнаму. Так само, як для шеф-кухаря на кухні важливо досягти балансу смаку у стравах, так і для нас було важливо знайти баланс в оформленні інтер’єру. Так, деревина нейтрального теплого кольору врівноважується холодними алюмінієвими панелями з матовим покриттям, а яскраві декоративні вкраплення (сітки на стелі, зелені рослини, різьба на колонах), ніби спеції у стравах, додають завершеності образу.
    Формуючим елементом інтер’єру, що об’єднав весь зал, стала масштабна інсталяція на стелі з 600 декоративних риболовних сіток з бамбука, спеціально привезених з В’єтнаму. Каркас із сіток ніби нанизаний на 8 різьблених дерев’яних колон, що тримають стелю. Наявність панорамних вікон у поєднанні з направленим штучним світлом крізь сітки на стелі створюють враження перебування у в’єтнамському бунгало, крізь очеретяну стріху якого пробиваються сонячні промені. Ввечері атмосфера закладу кардинально змінюється: світло, просіюючись крізь сітки, формує на столах та колонах загадкові тіні, тим самим створюючи відповідну атмосферу камерності та затишку.
    В кінці залу на стіні сформована інсталяція з азійських спецій, символічно пов’язана з цим найважливішим інгредієнтом у «Spicy NoSpicy». А ще частинку Азії можна забрати з собою, придбавши різні спеції та посуд з авторськими принтами від Асі Красильникової.

Back