• TAINO / гастрономiчний ресторан
  • TAINO / гастрономiчний ресторан
    • www: yopotaino.com/taino-restaurant
    • локація: Avenida Alemania, Пунта-Кана, Домініканська Республіка
    • Площа: 285 м²
    • реалізовано: 2019
    • графічний дизайн: PRAVDA design
    • фотограф: Андрій Безуглов

    Гастрономічний ресторан TAINO – нове місце на карті Домінікани в Пунта-Кані, що ввійшов до складу ресторанно-розважального комплексу. На першому поверсі комплексу розміщений власне сам ресторан, на другому – казино Eldorado, а на третьому – YOPO Tiki bar з виходом на дах.
    Ми пройнялися культурою та історичним минулим краю, тому зав’язали концепцію закладу довкола реальних історичних фактів і міфів перших людей, які ще 4000 років тому проживали на острові Гаїті на території сучасної Домінікани – племені таїно. Віддаючи данину поваги історичному минулому племені, ресторан було названо на їх честь TAINO. Особливістю кухні також стало змішування європейських традицій і культурного спадку древніх карибів. Вона здивує навіть найвибагливіших гурманів: любителі аборигенної екзотики можуть скуштувати тут смачну і корисну первісну їжу, яку готують у банановому листі на вугіллі. А для тих, хто не є поціновувачами такої їжі, тут запропонують модерністські страви на основі рецептів європейських конкістадорів, які потрапили до карибського регіону понад п'ять століть тому.
    Кухня тут відкритого типу, вона повністю зроблена з нержавіючої сталі. Завдяки такій нейтральності нічого не відволікає увагу гостя від найголовнішого – приготування страв, майстерної роботи кухарів, викладки свіжих морепродуктів та риби з океану в оточенні локальної зелені та фруктів, загальної атмосфери та людей, що перебувають у залі.
    Авторство в приготуванні страв та напоїв – відмінна риса TAINO від звичайних ресторанів. Позиціонування – гарантована якість, свіжість та екологічність інгредієнтів за доступною ціною. Високоякісне м’ясо, свіжі морепродукти і риба прибережних морів потрапляють на стіл шеф-кухаря відразу з фермерських угідь та океану.
    В роботі над проектом ми зачепили важливу в сьогоденні проблему – забруднення довкілля пластиковими відходами. Тонни пластику потрапляють до океану, знищуючи його красу та вбиваючи тварин, які його населяють. З переробленого пластику ми створили велику інсталяцію на стелі – символ коралового дна, що став ключовим об’єднуючим елементом інтер’єру ресторану. Тим самим, за допомогою рециклінгу ми надали пластику друге життя.
    Локальні матеріали стали основою в оздобленні ресторану. Характерний для регіону камінь, утворений із скам’янілих решток коралів, використаний для облицювання фасаду, виготовлення рукомийників, ним вимощені також стіни і підлога. Спіралевидний сходовий марш між поверхами включно зі стінами вилитий із бетону з вкрапленнями мушлів.
    TAINO – це перш за все атмосфера, в якій долучаєшся до культурної та історичної спадщини острова. Це екологічні та гастрономічно привабливі авторські страви на основі різноманітної місцевої кухні Домінікани, включаючи страви та напої унікальної кухні аборигенів. Це місце, створене для отримання справжнього гастрономічного та естетичного задоволення.

Back